Vereniging Huurdersorganisatie Vulcanus

Huurtoeslag

De huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in de kosten van de huur voor huishoudens die op eigen kracht geen behoorlijke woonruimte kunnen  huren (of kopen). Om voor huurtoeslag in aanmerking te komen controleert de Belastingdienst jaarlijks of de huishoudens die hier gebruik van willen maken niet teveel inkomsten hebben ontvangen om hiervoor (nog  langer) in aanmerking te komen.

Doe bij de Belastingdienst de online proefberekening huurtoeslag om te zien of u voor huurtoeslag in aanmerking komt. Doe dat ook als u denkt dat uw inkomen voorheen net iets te hoog voor huurtoeslag was. De regels zijn wat versoepeld en daardoor komt u in 2020 mogelijk wel voor huurtoeslag in aanmerking.

Als u in aanmerking komt vraag uw huurtoeslag dan aan bij de Belastingdienst en niet bij een dienstverlener of website die geld vraagt om dit voor u te doen.

[Home] [Organisatie] [Bewonerscommissie] [Lidmaatschap] [Nieuws] [Bewonersenquête] [Woonverzekeringen] [Woonvisie politiek] [Rookmelders] [Huurtoeslag] [Gluurschadeclaim] [Puntensysteem] [Energielabel] [Energie besparen] [Onderhoud] [Beoordeling DUWO] [Topinkomens] [Commissarissen] [Prestatieafspraken] [Woonvisie Delft] [100 jaar jubileum] [Oproep ALV] [Warmteplan Delft] [Woningmarkt 1] [Woningmarkt 2] [Huurbeleid] [Vulcanus Nieuws] [Huurdersonderhoud] [Servicekosten] [Adressen] [Klachten] [Publicaties] [Informatie links] [Vraag & antwoord] [Meld leegstand] [Contact] [Voorwaarden]